ASTENIA DE PRIMAVARA SI BOABELE DE CACAO

Pentru ca deja s-a instalat primavara, ne-am gandit sa va povestim putin despre efectele pe care aceasta schimbare de anotimp le poate avea asupra organismului. Daca va simtiti mai obositi, apatici sau fara putere de concentrare, atunci s-ar putea sa suferiti de astenie de primavara.
Astenia este o afectiune ce se manifesta mai ales primavara si toamna, ca rezultat al efortului depus de organism de a se adapta noilor conditii de mediu. Principala modalitate de a combate astenia de primavara este printr-o dieta adecvata.

De ce boabele de cacao? Datorita mineralelor si vitaminelor pe care le contin, boabele de cacao pot fi un real sprijin pentru organismul nostru in aceasta perioada a anului.
Au un continut ridicat de magneziu, care ajuta la echilibrarea sistemului nervos, combate stresul si are un impact benefic asupra sentimentelor.
Datorita continutului lor de crom, boabele de cacao pot fi folsite in diete de detoxifiere a organismului, deoarece ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange
Teobromina se gaseste in cacao in procent de 1%-2.5% si este o substanta utilizata in combaterea depresiei.
Fiind un aliment bogat in antioxidanti, boabele de cacao sunt perfecte pentru a intari imunitatea, mai ales dupa trecerea iernii, cand organismul nostru este slabit.
Consumul de cacao cruda ne aduce un aport de mangan, un mineral important pentru organism, ce are efecte benefice asupra memoriei si combate senzatia de oboseala.
Tot in lupta contra oboselii, ne vine in ajutor alt nutrient ce se regaseste in cacao, si anume fierul – un mineral esential pentru organism, cu rolul de a ne ridica nivelul de energie.
Boabele de cacao mai sunt apreciate si pentru continutul lor de acizi grasi omega 6, care sunt esentiali deoarece organismul nostru nu ii poate produce.  Acestia stimuleaza regenerarea pielii si parului, regleaza metabolismul, reduc incidenta si simptomele alergiilor, care ne pot afecta mai ales in perioada de tranzitie dintre sezoane.
Primavara este considerat anotimpul iubirii, iar una din explicatii este aceea ca lumina soarelui creste secretia serotoninei in corp, denumita si “hormonul fericirii”. Aici intervin si boabele de cacao, care, prin continutul lor de triptofan, stimuleaza secretia de serotonia.
Acestea fiind spuse, va dorim o primavara minutata, plina de zambete si culoare.

2018. Aromes Noirs. All rights reserved.